Честитам Вам стару годину

Ч

еститам Вам. Ви сте срећни добитник још једне Нове године. Пошто сте пристали на услове учешћа на конкурсу за Нову годину, сматрајте да сте аутоматски ушли у шири избор за конзумацију и потрошњу исте. О детаљнијим условима опстанка прочитајте у наставку текста.

 

Пре свега Ви сте неоспорни херој, јер сте успели да преживите претходну и све пређашње године, што свакако представља подвижништво. Упркос свим поплавама, цунамијима, вулканима, инфлацијама мозга и дефлацијама примитивизма, надрнданим шефовима, нејасним законима и прописима, болештинама, вирусима, тиграстим комарцима, флоралним принтовима, као и мојим текстовима, Ви сте још увек овде. То се колоквијално зове срећа, али ја бих се пре определила за тврдоглавост и задртост.

 

Ако нам је ишта ишло ове године од руке, биле су то мука и недаћа. Баш се запатила к`о коров и никако да је се решимо. Што би ре`ко Зоран Радмиловић у Радовану трећем, како се намрчило од Земуна и шире, као да ће говна да падају. Ал` тврд смо ми орах, ми и по њима пливамо. Генетика нам је зај…….., па опстојавамо противно свим правилима и очекивањима. Не берем ја бригу, смислиће нама свемир, или ко год, нешто ново да провери границе наше моћи трпљења, али опет нешто мним да је инат наш насушни толико добро укорењен да ћемо и то превазићи. Једноставно, ми се опиремо законима природе. Гори смо од вируса, бубашваба и киборга из оних врло мудрих и надасве ингениозних филмова. Само, у њима увек побеђује она друга страна, а овде се филм покварио, па финале не буде на срећу креатора и мудрог сценаристе, већ нас буба тврдокораца.

 

Елем, честитам Вам стару годину. Видите колико сте жилави, кад и даље читате ове редове. Проникли сте тајну преживљавања. Разумели сте природне процесе. Умете да се коцкате и шибицарите са животом. Ако сте успели да не добијете ни неког каракушљивог јастога или рарога, онда сте збиља миљеник богова. Одабрани сте као јединствени примерак без кога природа даље не може а и неће. Хоћу да кажем, срећни сте добитник продужетка уговора за серију о сопственом опстајању.

 

Није ли цинично честитати Нову годину? Откуд ја знам шта нас чека. Ја нисам видовита Зорка, па да знам да ли вас чека срећа. То је лутрија, а ја никада нисам била лото девојка. Мене нису извлачили, ја сам се сама извлачила из свих глибова у које сам упадала. Можда бих могла да Вам пожелим мудрост и здрав разум да опстанете и изађете на крај са новим клопкама које ће вам живот можда поставити. Апелујем на Вас да не схватате озбиљно ништа у животу, јер тад долазите у ситуацију да се поплашите, имате очекивања, страхујете од догађаја, почнете да тренирате савест, прихватите одговорност и сличне луксузе. Лично, препоручујем само 10 десет Божјих заповести, за сваки случај. Лепо се вратите у инфантилну фазу кад вам је све изгледало као радосна игра.

 

Период као-бајаги најсрећнији је у нашем животу, а ми стално журимо да га превазиђемо. Деца су најздравији елеменат сваког друштва. Она нису оптерећена наметнутим системима вредности, а како је почело, биће лишена и потребе да развијају вештине, као што је савест, хуманост, дружељубље, пожртвованост, несебичност и слични луксузи. Али, хвала драгом Богу, ја сам оматорила за те зезалице и нећу морати да се борим са њима.

 

Према томе у ову следећу кризну годину, јер све су кризне од пубертета надаље, уђите неозбиљно, бахато и разуларено.Трошите је нештедимице, арчите је како најбоље знате и умете, газите је без пардона, узмите јој све што можете, дајте јој што мање. Будите себични и делите је само са онима који то заслужују.Заборавите све који вам не доносе радост и смирење, прескочите све што кукају и лелечу, заобиђите све који моралишу и изигравају анђеле, нарочито оне који имају фирму за то. Склоните се од негативаца, црномислећих слабића, бесних самољуба, уображених умишљеника и свих иних трошача вашег времена. Зезајте се са животом, правите журке, излазите, трошите, забављајте се, будите луцкасти, откачени, неприлагођени, уврнути, необични.

 

Будите своји. Заборавите на све глупости којима вас оптерећују они што не умеју свој живот да уреде, али јако воле то да раде са Вашим. Шта вас боли уво ако неко прокоментарише да сте будала. Одговорите необуздано,по систему „Ко ми каже, схватићу то као комплимент“. Не дајте да Вас заведу бројкама, научним проналасцима, великим експертизама, лудим открићима без покрића, сладострасним комплиментима слаткоречивим препорукама и благонаклоним похвалама/покудама. Све је то шарада. Не будите стално у контакту, избегавајте технологију, не гледајте у чаробне кутије, не читајте жуту, розе, плаву, зелену и другу штампу. Будите мало насамо са собом. Будите сами себи репер за добар и срећан живот. Не упоређујте се са имајућим, јер нисте видели другу страну медаље. Не упоређујте се ни са немајућим, јер ви сте власник слободе да будете срећни и радосни упркос свему и упркос свима. Будите здрави, јер тако желите и не јурцајте да тражите шта вам фали, јер ће вам свакако наћи нешто.

 

Одлучите да будете добро и помирите се са собом. То сте што сте и само таквог себе имате, а ком се не допада нек вам пљуне под прозор па нек се тоциља. Сањарите, маштајте, чезните, волите, мазите се, пазите се, будите неутешно заљубљени у облаке, шуму, птице. Ако сте жељни љубави, узмите кућног љубимца. Он не зановета и не пребацује, а воли без гунђања. Сакупите све своје илузије и направите малу, интимну изложбу намењену само онима који и даље гаје душу као свог љубимца. Узмите пургатив и очистите се од свих нечастивих елемената који вам се увлаче и жуљају Вас. Направите менталну слику свог идеалног постојања и уселите се у тај свет, а кључ сакријте у срцу. Будите себични и љубоморни и чувајте свој мир и задовољство. У свој свет пуштајте само добро одабране позитивце.

 

Дочекајте Деда Мраза пијани од радости и жеље да вам буде лепо, чак и по цену да вам ништа не донесе, јер много је важније да вам ништа не однесе. Не заборавите да живите у личној бајци којој ви сами можете да креирате крај. Ви сте срећан човек или човечица, јер добијате на поклон још једну годину, па сад Ви видите шта ћете са њом.

 

Живели Ви мени још пуно година. Што сама да се борим са годинама? Ево рука, честитам Bам на стрпљењу и упорности.