Живели

Ж

Ближе се празници и почиње нека чудна еуфорија. То је време даривања, али и фолрања и лицемерја у којем вам често неко ко о вама никада не мисли, одједном жели срећу.Али, ми смо хришћани па све то праштамо, јер тако нам наша вера налаже.

 

Драги пријатељи, желим вам срећну Нову годину. Нека вам се остваре бар неки снови и желим вам да живите макар и за нијансу боље и задовољније. Будите мудри, разумни, проницљиви, позитивни и чувајте своје здравље, телесно и духовно, јер то вам је једини прави капитал, све остало је потрошна роба и пролазна вредност. Надам се да ћемо се и следеће године виђати и читати.

 

Драги непријатељи, неистомишљеници и остали негативци, вама желим таман оно што и ви мени.Све што ми будете пожелели нека се и вама врати. А народ каже, пази шта желиш, па ви видите.
Можда ће се неко зачудити што противницима желим срећу, али опростите, они су ми изузетно важни. Они ми бистре ум, оштре реакције, чувају аналитичност, вежбају рефлексе, држе ме у стању мудрости и брзе реакције. Са пријатељима можда бих се опустила и уљуљкала, овако стално сам будна и на опрезу .Гледајући у њих, знам шта ми је чинити.

 

Не могу вам рећи шта нас чека у наредној години, јер нисам прекогнициста, али искуствено и посматрајући свеопште светско лудило, мним да неће бити баш бајковито. Зато је мудро остати уздржан, не заносити се фантазијама, бити будан, не опуштати се превише, посматрати свет око себе, фокусирати се на битне људе и ствари и живети свој живот. Не жудите за туђим радостима, јер не знате да ли оне збиља то јесу. Запамтите, срећа је у вама и онима којима успете да пружите љубав, све остало је фарса.

 

Следеће године бићете за годину старији и надам се мудрији. У свеопштем збиру својих пројектованих година, још једну сте потрошили. Надам се да није било улудо. Волите себе и свој живот и у њега пуштајте само оне који су вредни тога. И не заборавите, непријатељи вас чине јачим и мудријим.
ЖИВЕЛИ!